En god start

Den lille lyserøde pille, der skaber mirakler

Noget af det jeg husker bedst fra min egen tid i børnetandplejen var når man fik udleveret en indfarvningstablet. Den søde, lidt sure smag der væltede frem i munden når man knuste den lille lyserøde pille. Man blev ved med at skylle og skylle i håb om at de sidste bakterier ville komme af tænderne – og så var det ellers bare i gang med at børste. Jeg mener at indfarvning er en stor hjælp for både børn og voksne, da det er meget nemmere at forholde sig til det man kan se.

Børns finmotorisk er ikke tilstrækkeligt udviklet før 10-12 års alderen og det er derfor vigtigt at hjælpe dit barn med tandbørstningen indtil da. Hermed mener jeg at du som forælder har et ansvar for at børste på dit barn indtil det er 12 år. Indfarvningstabletter kan være en stor hjælp for dig og dit barn til at opdage oversete steder i munden. Farven vil afsløre hvor der stadig sidder bakterier. De kan købes på fysiske og online apotekter.

 

1. Start med at børste tænder på dit barn

2. Skyl munden i vand

3. Tal med barnet om hvad der skal ske; dine tænder
bliver lyserøde, men det kan børstes væk

4. Tyg én tablet i 30 sekunder og spyt ud (eventuelt kun 1/2, de kan knækkes på midten)

5. Skyl grundigt med vand

6. Børst efter de steder som viser lyserøde
bakteribelægninger

7. Gå efter med tandtråd mellem tænderne

 

Når tænderne er helt hvide har både du og dit barn en fornemmelse af, hvad en grundig tandbørstning indebærer. Det er forskelligt fra barn til barn, hvornår der er accept til at anvende indfarvning. Jeg vil anbefale dem fra ca. 5-6 år. Har du brug for tips til, hvilken tandpasta du skal bruge på dit barn, så følg linket her

 

God tandbørstning

Med venlig hilsen Små Bisserr

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x