En god start

Go-High

Tandbørstesang

Hvad er meningen?

I forbindelse med mit arbejde var jeg til sommerfest, hvor vi skulle prøve kræfter med Go-High, som er klatring og svævebaner under susende trætoppe. Det er ret højt oppe, men heldigvis havde de en prøvebane i ca. 2 meters højde, som man lige kunne afprøve først. Go-High og tandbørstning har som sådan ikke noget med hinanden at gøre, men jeg er alligevel fristet til at sammenligne.
Et lille barn gennemgår en eksplosiv udvikling i dets første leveår og må håndtere mange indtryk.. nu kan jeg kravle, nu kan jeg gå, skemad, en agurk, babysvømning osv. Der er ikke noget at sige til, hvis det hele er lidt overvældende. Og nu kommer far eller mor minsandten også og stikker et hårdt stykke plastik med hår på ind i min mund, og den er smurt i noget klistret stærkt stads. Og tanden er faktisk lidt øm, fordi den netop er kommet frem.. og det var heller ikke særligt sjovt, for min numse var rød, jeg havde feber, jeg sov ikke så godt og gummerne kløede konstant.. og der er vist én… to… tre mere på vej.

You can always Go-high

Aldrig har jeg hængt i en sele oppe mellem træer i 10-15 meters højde, og var derfor ret glad for at jeg lige fik muligheden for at afprøve det inden jeg skulle springe ud på ukendt terræn. Ligesom at jeg gerne lige ville prøve mig lidt frem, vænne mig til fornemmelsen af noget helt nyt… Sådan føler dit barn også når det gælder tandbørstning. Giv dit barn mulighed for at vænne sig til tandbørsten ved allerede at tilbyden den som noget barnet kan lege med under opsyn. Du kan måske allerede børste lidt på gummerne, så barnet vænner sig til at du som forældre også er en aktiv del af tandbørstningen. Tandpasta kan man også prøve at tilbyde en smule af på børsten, så de vænner sig til smagen. Snart vil dit barn være tryg og fortrolig med tandbørsten og klar til at “svæve i trætoppene”. I takt med jo flere tænder der kommer kan i sammen finde de rutiner som gør at barnet accepterer tandbørstningen.

Kør den på rutinen

Hjælp yderligere dit barn ved at have en fast rutine. Hjemme hos os har jeg fra første dag, vi begyndte at øve tandbørstning, sunget den samme sang.

På melodien: I en skov en hytte lå

Tænder de skal skinne hvidt
Men der sidder ofte skidt
Vi må børste alt vi kan
På hver enkelt tand
Skrubbe skrubbe ned og op
Indtil far og mor sir’ stop
Nu de skinner pænt og hvidt
Ikke mere skidt

Det behøver ikke være en sang om tænder, men det skader da ikke og det er sjovt når barnet bliver ældre og kan synge med. Barnet ved nu, at hver gang vi synger den sang, så skal der børstes fordi sådan har det været altid været. Kender I nogle gode tandbørstesange derude? Eller bare en god sang til at få tandbørstningen til at Go-High?

Med venlig hilsen

Carina, Små Bisser

6
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
4 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
perCarina LoevstadPernille Sørensen Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Pernille Sørensen
Guest
Pernille Sørensen

Kommer der et forslag til en rutine?
Min søn vil gerne have tandbørsten i munden – med voksentandpasta – men så snart der skal børstes på ham går han helt i baglås, græder – vi er der hvor vi lægger ham ned på sengen og holder hovedet fast. Det er super træls, og jeg hader det! Men hellere han græder end ikke at børste bisser siger de kloge 🙁

trackback

[…] Hvis du vil vide mere om hvordan du kommer godt fra start med tandbørstningen på din baby ligger der tips og tricks på @smaabisser eller læs Go-High på bloggen her:  go-high […]